miercuri, 13 martie 2013

Medicamente expirate la vanzare in farmacii!

Într-ul lanţ de farmacii din Drobeta Turnu-Severin, controale efectuate au depistat medicamente, suplimente alimentare şi vitamine expirate, ce erau puse la vânzare!

Din 20 de farmacii controlate, la 14 dintre ele au fost găsite produse farmaceutice expirate.
În ştirea făcută publică pe 13 martie,  se menţionează că farmaciile cu nereguli aparţin celui mai mare lanţ farmaceutic din Mehedinţi.
Farmaciştii au încercat să spună că medicamentele, suplimentele alimentare destinate copiilor şi vitaminele expirate din februarie nu ar prezenta pericol pentru sănătate!
Prin urmare, ei contestă practic regula de a nu se folosi produse farmaceutice expirate după termenul de garanţie dat de producător.

Cum e cu farmaciile în Franţa?

Asta îmi aduce aminte că, în Fraţa de pildă,( probabil şi în multe alte tări dar eu ştiu doar despre Franţa) este interzisă prin lege existenţa de lanţuri de farmacii!
Un farmacist, neapărat cu doctorat în domeniu, poate deţine o singură farmacie şi este obligat să lucreze în ea nemijlocit. El poate angaja ajutoare, dar nu are voie să lase pe mâna lor farmacia nici pentru câteva zile, chiar dacă ajutoarele ar fi tot farmacişti cu doctorat. El poate pleca, totuşi, în concediu de pildă- doar după ce a anunţat Ordinul Farmaciştilor că va lipsi un număr de zile, timp în care, pe bază de contract, gestiunea este preluată de un alt farmacist cu doctorat şi membru al acelui ordin al Farmaciştilor. Astfel, farmacistul respectiv răspunde nemijlocit pentru orice neregulă ce s-ar putea constata în farmacia lui. Iar farmaciile vor aparţine numai unor farmacişti calificaţi şi nu unor oameni de afaceri care ar putea- eventual- să privească fără discernământ unele aspecte ale activităţii de farmacist.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Este vorba de farmacia Convalaria. Farmacistii de acolo schimba etichetele la medicamentele expirate si dupa le baga sub forma de promotii. Rusineeeee!
Va bateti joc de oameni!