duminică, 10 martie 2013

Cum sa ne primeasca pe noi in Schengen?

Dacă aţi fi în lucul lor, ne-aţi primi în Schengen?

La noi se fură orice, fără oprelişti

Se fură sfinte moaşte şi moşteniri istorice de mare preţ

În 1993, o veste uluitoare s-a răspândit în Bucureşti. Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae au fost furate. Un moment trist, cutremurător. Câţiva oameni fără frică de Dumnezeu şi de sfinţii Săi au făcut o mare blasfemie. Au sustras racla cu sfintele moaşte precum şi epitaful de mare preţ lucrat de către doamna Maria Brâncoveanu, în vremea în care a stat în exil. După mărturia părintelui, “Din fericire, şi cu ocrotirea Sfântului Nicolae, hoţii au fost prinşi şi arestaţi şi, tot din fericire, sfintele moaşte erau intacte, pe ei interesându-i materialul preţios în care erau puse sfintele moaşte.  Bărbatul care a furat mâna Sfântului Nicolae a murit în închisoare, chiar în ziua de 6 decembrie, zi de prăznuire a Sfântului Nicolae”. 

Se fură statui din parcuri


la Iaşi, unde la doi paşi de Teiul lui Eminescu hoţii au smuls de pe socluri, fără pic de remuşcare, 3 busturi de bronz, ale lui Ciprian Porumbescu ,Nicolae Gane şi al lui Barbu St Delavrancea -ieri, pe 9 martie 2013. Urmează, probabil, celelalte statui -  că mai sunt!
Dar şi mai multe sunt în ţările civilizate din Europa. Doar nu o să pună câte un poliţist lângă fiecare dintre ele, pentru că românii ar năvăli acolo?

Se fură tablouri celebre din muzee



Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.
Trei dintre suspecţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru - au fost reţinuţi, dat tablourile nu au fost recuperate.
O fotografie ca asta dă fiori tuturor ţărilor care au mari comori în muzeele lor (şi toate au!). Mai ales că pitecantropii le şi distrug: Radu Dogaru a afirmat într-o interceptare a sa: "Mai bine nu le mai luam. Ar trebui să le ardem". 

Pagubele produse sunt inestimabile.
Vom mai vedea, vreodată, această pictură de Gauguin?

Trei români au furat monede în valoare de 50.000 de euro din telefoane publice britanice


Mai mulţi infractori români au furat monede în valoare de 44.000 de lire sterline din telefoane publice britanice, timp de patru luni.    
Hoţii au spart cabine telefonice în zone rurale din întreaga Mare Britanie, utilizând scule speciale, relatează o filială locală a postului Sky News.    
În intervalul martie - iulie 2012, infractorii au sustras monede în valoare de 43.975 de lire (51.000 de euro), provocând daune de 26.514 (30.700 de euro).    
În total, au fost sparte 316 telefoane publice, iar din 54 au fost furaţi toţi banii. Dar în Marea Britanie mai sunt telefoane publice- să pună câte un poliţist lângă fiecare dintre ele, ca să permită românilor să vină acolo?
Dar nu numai Marea Britanie s-a îngrozit de această perspectivă.

Ţiganii români, o „calamitate imobiliară” în Germania. „Defechează şi urinează pe coridoare şi pe scări”

În urmă cu câteva luni, cartierul Rheinhausen din localitatea germană Duisburg era unul respectabil, însă totul s-a schimbat de când câteva sute de ţigani români şi bulgari au ocupat unul dintre blocuri. Speriaţi de mizerie şi de nivelul de infracţionalitate, germanii au fost nevoiţi să se mute din clădire, lăsând loc imigranţilor care de abia aşteaptă să profite de ajutoarele sociale oferite de guvernul german.

„Defechează şi urinează pe coridoare şi pe scări. Şi copiii, şi adulţii”,  poveştete una dintre locatarele germance care, de teama vecinilor ţigani, şi-a cumpărat chiar un pistol. „Bărbaţii joacă cărţi în faţa apartamentelor lor şi, când au nevoie la toaletă, doar îşi dau jos pantalonii şi fac acolo. Au toalete funcţională, aşa că nu pot înţelege”,  spune femeia.
Primarul oraşului Duisburg spune că ţiganii îşi trimit copiii „în misiuni de furat”.
De când s-au mutat ţiganii români şi bulgari în clădirea din Rheinhausen, a scăzut şi valoarea imobilelor din jur. De exemplu, un apartament, care valora în urmă cu un an 200.000 de lire, a ajuns să fie evaluat la 78.000 de lire sterline, mai scrie „The Daily Mail”. Doamna Halle spune: «Acum un și jumătate, aceasta a fost o zonă normală, dar acum este o mahala. Ne simțim învinși și suntem supărați pe UE». Soții Helle nu se simt în siguranță nici în propria locuință. Au fost scuipați, amenințați, iar mașina le-a fost vandalizată. 
Poţi să-i condamni că nu ne vor în spaţiul Schengen?

Fostul ministru francez de Interne, despre ţigani: O minoritate "foarte criminogenă", de o infracţionalitate "extrem de crudă"

Claude Gueant a declarat, pentru Canal +, că nu trebuie incitate minoritîţi "foarte criminogene", de origine română sau bulgară, sa se stabileasca în Franţa, scrie Le Figaro
Fostul ministru Claude Gueant a declarat că nu foloseşte cuvantul "romi" explicând că nu vrea să facă "distrincţii etnice".

"Nu îl folosesc niciodată, am spus întotdeauna persoane de naţionalitate romană şi bulgară, eu nu fac disctincţii etnice. Să aplicam şi noi deciziile justitiei", a adaugat Gueant. "Dar să nu incitam la stabilirea lor în teritoriu. Noi ştim că sunt minorităţi foarte criminogene (care genereaza o crima sau favorizeaza producerea ei - n.r.), de o infracţionalitate extrem de crudă de altfel, deoarece folosesc mult copiii", a argumentat fostul ministru, care a mai spus ca singura soluţie în problema ţiganilor este "să descurajăm venirea acestor persoane şi să le trimitem acasa". (Lucru imposibil dacă am fi în Schengen, nu?)
În paranteză, să notăm că adoptarea denumirii de "romi" pentru ţigani nu a ajutat la îmbunătăţirea imaginii acestora, dar a condus în schimb la diferenţierea ţiganilor români şi bulgari - numiţi cu termen generic "romi" , de ceilalţi ţigani, care trăiesc bine-mersi în celelalte ţări europene sub numele de ţigani ("gitani, zingari, zigeuner, gitanos").

Sit UNESCO ocupat de ţigani, în nordul Franţei. „Persoanele instalate aici tăiau lemne”

"Departamentul a angajat o procedură de expulzare" împotriva ocupanţilor din aproximativ zece caravane, a anunţat o purtatoare de cuvânt a Consiliului General, de care apartine situl protejat.

"Am fost nevoiţi sa depunem această cerere de expulzare din cauza dezagregărilor produse asupra acestui spaţiu natural sensibil. Persoanele instalate aici tăiau lemne. De asemenea, există excremente", a precizat ea.
Păi, ei erau învăţaţi de la noi, unde se taie păduri întregi fără să spună nimeni nimic!

Se fură şi cabluri de cupru, de prin case

Român electrocutat la furat de cabluri în BelgiaUn român  care locuia ilegal în Belgia a murit la spital după ce s-a electrocutat acum ceva timp, la Bruxelles, unde fura cabluri de cuprudintr-un imobil, a anunţat luni postul flamand privat VTM, o informaţie confirmată de Parchetul din Bruxelles, relatează site-ul 7sur7.be. Dar ceilalţi pot continua. 





Niciun comentariu: