duminică, 23 decembrie 2012

Binefacerile vinului rosu



VINUL ROȘU, ELIXIR DE VIAȚĂ LUNGĂ ȘI DE SĂNĂTATE



Binefacerile vinului, și în special ale vinului roșu au fost confirmate de cercetări făcute independent de mai multe echipe:Inserm d'Angers, School of Médecine de New York, Kaiser Permanent de Californie, o echipă de cercetători italieni, cercetători olandezi și  l'institut de Sciences de la Santé les Breuleux Suisse.
Binefacerile vinului natural, consumat cu moderație:
- Polifenolii au un efect vasodilatator pentru vene și artere, regularizează astfel tensiunea arterială, reduc bolile cardio-vasculare și mortalitatea coronariană.
- Reducerea riscului de degenerescență neuronală (boala Alzheimer), reducerea riscurilor de cancer (la plămâni, sâni, prostată, pancreas ),și ale efectelor secundare ale radioterapiei.
- Cei care beau un pahar de vin pe zi ar avea o sperantă de viață cu 3,8 ani mai mare decât a celor care nu beau deloc vin.


Să nu uităm, însă, că alcoolul poate fi nefast.

E bine să bem deci câte puțin, dar în mod regulat, un vin slab și doar ocazional vinuri mai tari. 
Polifenolii sunt antioxidanți. Ei sunt prezenți în pielița strugurilor și ar fi o soluție pentru bolile cardiovasculare. Resveratrolul (substanță prezentă în vinul roșu) ar reduce, el singur, după Organizația Mondială a Sănătății, 40% din riscurile de accident cardiovascular. 


Update 22.07.2013

Cercetătorii de la Henry Ford Health System din Detroit (SUA) au constatat că resveratrolul din vinul roşu a contracarat efectele negative ale zgomotelor intense asupra auzului şobolanilor de experienţă, deci i-a protejat de surzenie.

Niciun comentariu: