vineri, 9 ianuarie 2009

Versailles, Koons si Michael Jackson

Am fost in Paris de sarbatori. Orasul - minunat ca intotdeauna, iar noaptea il gasesc si mai frumos. Am pus putin mai jos cateva dintre pozele facute, intr-o timida incercare de a-mi justifica afirmatia :)

Dar voiam sa vorbesc despre vizita facuta la Versailles. Am rabdat frigul la marea coada de la bilete (cine vrea sa mearga - hint: se pot tipari biletele pe internet sau se pot cumpara, fara coada, in statia de RER de plecare din Paris), am mancat la cafeterie si am intrat in palat. Acolo - surpriza. Pe langa ce ma asteptam sa vad, palatul, gradina, grajdurile, si asa mai departe, mai era un mic bonus: 'operele' de fina arta ale unui individ numit Jeff Koons. Cand am vazut-o pe prima (cainele roz) tronand intr-o sala impresionanta a palatului, am zis ca e o greseala. De la a doua, am inceput sa-mi pun intrebari. Cand am ajuns la opera numita 'Michael Jackson si maimuta' am inceput sa am nervi. Iar cand am vazut salteaua gonflabila in forma de crustaceu (valoare estimata: 50 RON) atarnand pe post de sculptura langa un candelabru de cristal, am inceput sa am senzatia ca cineva isi bate joc de nervii mei.

Nu am facut poze decat cu doua din opere, pentru ca mi-a fost frica sa nu pateasca ceva camera, de rusine. Dar a fost cineva cu mai mult curaj, si le-a postat aici.
Accept cu placere explicatii referitoare la simbolistica creatiilor la care ma refer, in cazul in care am pierdut eu contactul cu arta moderna. Si nu ma refer aici la cifre care sa imi explice ca Koons (sic!) este cel mai bine cotat artist in viata si ca operele sale se vand cu milioane de dolari...

Niciun comentariu: