marți, 4 noiembrie 2008

Greva din invatamant

Dupa toata vanzoleala cu "va dam mariri, ba nu va dam", ultima evolutie a conflictului pare sa fie greva generala din invatamant. Adevarul e ca sindicalistii sunt si ei oameni, sefii de sindicat mai mult decat ceilalti, si n-au de ce sa faca efortul macar sa discute calm, daca nu sa-si atenueze iesirile. Si atunci, de ce nu?

... sau ...

Intamplarea face sa tin interviuri periodice de 6 ani de zile, pentru aceleasi pozitii.
Toti candidatii care au trecut de pre-screening au avut de dat un test. Acelasi.
Daca in urma cu 4 ani dadeam 20 de minute pentru test si incheiam explicatia cu fraza "Daca termini mai devreme, anunta-ma", acum am marit timpul la 30 de minute si am renuntat la respectiva fraza. De ce? Pentru ca nu-si mai are sensul. Foarte putini din generatia curenta de IT-sti au reusit sa termine cu succes testul in timpul alocat, nimeni mai devreme.

Am dat exemplul asta pentru ca eu consider ca e relevant pentru calitatea invatamantului. Care a decazut si ea in paralel cu societatea in ultimii ani (in fine, asta e alta discutie). Poate fenomenul a fost generat exact de salariile mici din invatamant, poate au fost alte cauze. Dar nu aud pe nimeni din cele doua tabere care se cearta pe multi bani sa fie interesat de chestia asta. Si nu mi se pare normal.

Niciun comentariu: